Tutorial : Ping entry dalam group FB

5:01 PM


Assaamualaikum, masih ramai lagi tak tahu mcm mana nk ping entry dekat group secara serentak kan ?

Mehh sini nak habaq ! Senang wehh senang je, dalam masa yang sama pageview korang meningkat. Seronok betul ! So join lahh bnyk2 group blogger dalam fb tu. Kalau rasa semak bnyk noti off kan notification group tu.

Okay tak nak ckp bnyk, mungkin ade yang dah tau ade yang tak. So hai nie Qiela nak buat jugak tuto pasal nie.

1) Korang click sini ---> Comel

2) Copy link entry korang tu, means URL entry korang.

3) Okay ikut step bawah nie k ?

click untuk tumbesaran berganda.
Tekan send tu dua kali, mula2 untuk recongnize link tu. Lps tu baru keluar yang untuk taip nama group tu :)

4)

Pastu taip lahhh nama group blogger dalam fb korang, xpe kalau tak ingt semua. Nanti automatik die akan keluar kalau korang taip Blogger or Blog yang berkaitan :)

5)

Yang ini korang taip lahh ape captions korang utk entry korang tu k ?

6) DAH siap ! Senang je kan ? Korang cuma kene click button send tu je then automatik entry korang dah di ping kan ke group fb dalam fb korang tu. Selamat menaikkan traffic blog ! ^__^

**Nie Nabila Medan ade senarai group blogger dalam fb, jom terjah SINI !


You Might Also Like

0 COMMENT

feel free to drop a comment?
will be appriciated! :D