Advance father's day :')

12:12 AM


Assalamualaikum, entry kali nie mungkin berbaur sedih. Sila sediakan tisu bersama. Kbai

Dah nak dekat Father's day kan ? Hmmm hmmm

Somehow Qiela rasa sedih bila ckp pasal ayah nie, yelah papa is everything to me ! Papa lah ayah, papa lah mak dunia akhirat. Walaupun kadang kadang terasa hati sbb itu dan ini. Biasalah, ayah kan ? Kene plak jadi mak sekali dapat pulak anak semua perempuan. Tapi Qiela faham, Qiela xnak bebankan papa in everything.


Ouhh lupa nak cerita, papa and mama have been divorce since Qiela berumur 6tahun. Waktu tu masih ditadika dan Qiela terpaksa berhenti sbb masalah2 yang qiela sendiri xingat. Memang masih kecil pun kami 3beradik.

Qiela ingt lagi, masa standard 1 nak masuk standard 2 papa cakap waktu hujung tahun tu kami semua kene pindah duduk dengan arwah opah and atuk dekat kampung. Ya Allah mmg kami semua meraung melalak xnak. Yelah kami masih kecil, sedih bila ingat balik. :'(

Then since standard 2 until form 2 Qiela duduk dengan arwah opah dan atuk dekat kampung. Everything happens to fast ! Masa form 3 Qiela kene duduk dengan my aunt sbb nak PMR kan ? Sbb papa tgk my result is suck ! *Papa always want the best for us* until Qiela form 4 lps tu form 5 Qiela kene pindah duduk dengan papa.

Which is very awkward moment ever started ! Yelah membesar dengan orang lain even die tu ayah kita kan ? Rasa janggal sngt2 dan sngt2 ! Tetambah Qiela plak perempuan, tapi itu pun Qiela duduk hostel even rumah sekangkang kera. Mungkin papa xsedia nak terima sejak bertahun Qiela xduduk dengan die kan ?

Dalam waktu sekolah bnyk kali Qiela fikir, kenapa lah hidup aku tak mcm dorang. kenapa lah aku xde keluarga yang perfect ! kenapa itu kenapa ini *start dah nak menangis* Ahh tapi makin dewasa makin Qiela faham. Allah lebih tahu mana baik dan buruk untuk hamba dia kan ? Qiela redha.

And now, even still in awkward situation pun, Qiela masih bersyukur sbb papa is doing the best for his daughter very much ! Alhamdulillah.

InsyaAllah one fine day Qiela akan balas segala jasa papa sewaktu Qiela nak membesar sampai lah dah masuk IPTA nie. Till then :')

**cuaca kat Ipoh macam faham je perasaan Qiela waktu mcm nie :')


You Might Also Like

2 COMMENT

  1. faham la sikit2..hehe.. dugaan tu kalau parents berpisah..harap bersabar ya.. :)

    ReplyDelete
  2. @Nana Liena hee kan ? insyaAllah harus sentiasa belajar bersabar :')

    ReplyDelete

feel free to drop a comment?
will be appriciated! :D