kenangan berpuasa di HOSTEL :)

8:35 PM

hoyeh hoyeh! esok puasa dah. rasa mcm baru je lps puasa. ehh kenangan sngt tau dok puasa bersama rakan rakan di hostel! hell yeayy coz tahun nie puasa kat umah je ==' mcm xseronok tapi kan semua kawan kawan kite ckp sedih xdapat puasa dgn fmly. errr ==' knp plak aku nak ckp xbest erkk? haha. entah :P suke suki lah nak ckp apa pown :P haha. so malam nie dah start sahur kan! :) yeayy xtau nak makan apa! hahaha :) ehh sebenarnye tulis nie nak cter pasal puasa dekat hostel lahh :)

okay last year puasa dgn rakan rakan di hostel! sngt seronok okay! sekali dalam bulan puasa tu aku xsahur! haha ULANG ULANG! SEHARI okay :P haha. hari 1st ehh semua semangat giler :) yeahh penuh dinning sbb semua bangun sahur. masuk hari seterus seterusnye dah kurang dah. haha. malas nak sahur sbb kene bangun awal! so dorng lebih rela tdo dari sahur. pastu bile dah petang semua dok pakat buat muke sedih! haha. nasib lah aku dari kecik dah diajar supaya bersahur. even meneguk air kosong dah sebiji kurma! haha. :)

so pengalaman berbuka xdapat dilupakan! sbb nye kteorng nie ada meja sendiri2 utk berbuka so xde spe leh duduk kat meja 2. haha. mcm lawak tapi tu tradisi dari senior2 dulu! haha. masa mula2 mcm pelik dorng pilih2 meja bagai. tapi lama2 dah biasa. kteorng nie kalau dah senior sesuka hati je nak memotong barisan kann ? so kalau lambat pown ada member chop kan line! haha. lawak2. kesian junior2 disana :P eehh *peduli pulak aku? wahahah. puasa2 pown buat jahat kann ? :P

then time terawih mmg full lah kecuali waktu ABC kan :) so terawih sngt2 menguji kesabaran sbb nye sangt panas okay dalam surau yg padat itu ==' xpenah ponteng sbb dah biasa terawih dari kecik! arwah opah selalu ajak pegi masjid :) *tetibe rindu arwah! dah 2 tahun puasa tanpa arwah :( okay teringat time sahur kecik2! selalu liat nak bangun! tapi arwah tetap kejut kan sbb takut cucu2 die nie lapar time siang! ehhhh rindu lahh =='

hmmp :| dah lari tajuk cikit kann? haha xpelahh. nak berkongsi je :) so semua yg diceritakan hanyalah kenangan yg xkan berulang lagi. saya sangat MERINDUI semua kenangan ini ==' nak berharap masa berputar xkan lah kann ? ahha. merepek je aku nie nak masa putar kebelakang! haha. so this 3 years akan berpuasa bersama2 rakan PUO :) insyallahh :)

‎(⁀‵⁀) ✫ ✫ ✫.
`⋎´✫¸.•°*”˜˜”*°•✫
..✫¸.•°*”˜˜”*°•.✫
☻/ღ˚ •。* ˚ ˚✰˚ ˛★* 。 ღ˛° 。* °♥ ˚ • ★ *˚ .ღ 。
/▌*˛˚ღ •˚ SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL-MUBARAK ˚ ✰* ★
/ \ ˚. ★ ˛ ˚ ✰。˚ ˚ღ。* ˛˚ 。✰˚* ˚ ★ღ ˚ 。
much ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ from qielazman :)

You Might Also Like

2 COMMENT

  1. haha.besela tu. sy time senior pn rse nk ngada2 skit x bgi junior amik tmpat itu lah.inilah.. http://www.geekintherainbow.blogspot.com/

    ReplyDelete

feel free to drop a comment?
will be appriciated! :D