Family Day at Bukit Merah

9:59 AM



Haii lama menyepi, maaf xde idea nak hupdate pasal apa. hehhe actually bz pun asyik blogwalking, sampai lupa nak hupdate baru.

Family day minggu lps 23 - 24 march dekat Bukit Merah, seingat aku last pegi waktu aku masih kecik. Entah aku tak ingt waktu bile. hehehe Boleh tahan lahh, tapi xde lahh seronok mana. Sbb taman tema lama kan ? Tak mcm yg baru2 punye nie :)

Pagi2 dah keluar rumah nak bekfes, makan roti canai. Sampai sane lam kul 945 cam tu. Tepat2 lahh sbb berkumpul pukul 10. Tapi masuk lambat jugak sbb ade yg lambat. Biasa lahh fmly kan ? Anak2 kecik semua. hahaha



Lps dah kumpul semua baru masuk taman tema air die, err boleh lahhh. Menarik untuk budak2 je. Yang dewasa2 nie kureng sikit. Bagi aku lahh kann.

Mula lahh sesi mandi manda bagai, diikuti acara sukanneka. Malas nak masuk tapi terpaksa sbb xcukup org. Abis tgn2 kaki aku sakit. Huaaa ingt senang nak menarikk org dalam air ? Lps tu sambung main semua permainan.

Dalam pukul 2 lebih check in hotel, makaihh penat tak hingat ! Penat woii, seriously. Tapi berbaloi sbb hotel not bad ! Besar besar gak lahh.  Lps siap2 mandi semua baring kejap then merayau area situ.

Masa nie lahh nak borong segala bende ! Hahaha woii bnyk mak aku, akak aku termasuk aku memborong barang dekat situ. Boleh lahh satu kedai aku rasa nak abiskan dekat RM100 lebih kot ! Bayangkan kaye cine tu, hehhee




Malam plak ade bbq dinner ! Acara kasi hadiah utk sukanneka. Dapat hamper kongsi2. Makanan not bad ! Sodap rendang daging nye ! Hehehe bnyk mknan sampai xhabis ! Mcm membazir je plakk.



Esoknye acara lawatan ke Eco park bukit merah, makaihh jalan kemain jauh ! Lenguh2 kaki aku. Ape nak buat dah bayar, masuk free plak ! Jalan jelahh, situ ade mcm2 binatang. Mcm zoo lahh kirenye, tapi mini zoo. Tercungap semua naik atas tu, dengan panas ya rabbi ! Lps je abis buat lawatan terus check out balik ke Ipoh. Semua dah penat., hahahha begi tu lahh kisah aku dan family mak aku beriadah ! Have fun Alhamdulillah :)



Semua gambar aku acah2 cun ! haha maap lahh gemok in the house yaww ! :D



You Might Also Like

2 COMMENT

feel free to drop a comment?
will be appriciated! :D