One day with LAUGH !

11:17 PM

Assalamualaikum sygs semua. Today I have a long story to be told ! Stay tunes okayy ? Don't go! 
Hahaha amaran keras gitu okayy ? Try rilex and seat back okay ? This entry may take a minute :)
One day with LAUGH ! haha mybe I guess some off u will know the story rite what happen to me?
Okay but before that will let u know that I'm not in good condition actually. -___-
Sore troth and feel like having fever at night =.=''


Okay the story begin, let me start from the the day I wake up in the morning.
Kunci jam pukul 7.30 utk pegi ke perjumpaan Faci Polibridged pukul 9. 
Bangun pagi then online dulu, hahaha ade masa wish morning kejap okayy ? #Sempat lagi -____-
Then jam dah menunjukkan pukul 8.10 and aku janji dgn ASIAH amek pukul 8.30. 
HAHA okay gelabah mandi semua, sempat okay aku main game CastelVille dekat fb tu ! 
Semangat sngt sbb berkobar2 game baru nak cuba ! Siang malam sama je ! haha
Then siap2 bagai dgn kaki yg sakit aku pakai kasut ! errgg ! Sakit lagi okay -___-


Sebelum pegi TC amek asiah, aku sempat pegi 7e beli plaster and soya and roti ! Lapar okay.
Then rempit pegi TC amek asiah terus pegi PUO yg dah lama xjejak *padahal bpe minggu je
Okay then aku menunggu dari 4 org bakal faci dari pukul 9 sampai lahh pukul 9.30 dah ramai lam 20 org
Baru lahh nampak abg acap (pengerusi) datang -___-
Hoi ckp pukul 9, dtg pukul 9.40 haa elok letteww ! Nie mesti terlajak tdo. haha :)
Okay masuk2 kelas abg acap ckp ade test, okay aku xsurprise sbb aku dah tau ade test.
Yang lain semua "haa? haa ade test ??" haha aku gelak je pown :) Nothing to say 
Then buat test mcm bukan test ! Semua dok bincang2 jwpan ! Sngt tergelak2 aku ! haha
korng nak tau apa soalan die ? 

a) Padankan nama sultan dan negeri
b) Berikan 10 sbb anda layak mnjdi facilitator
c) Nama kan negeri yg diwakili nama menteri besar

Hoi kemain kann soalan AM die tu ! terkejut aku ! bukan pe, aku malas nak amek tau sngt pasal nie.
Kalau negeri perak aku mmg AMEK tau sangat okay ! Yg lain2 mmg xkan lahh ! ahaha
Bincang2 fikir2 ahh lantak lahh jwpn betul ke x ! haha Tibai okayy. Pasrah sangat ! 
Okay then abis jwp abis lahh perjumpaan, perjumpaan lain will inform later ! haha

Okay then balik umah sewa asiah dekat TC, suruh die kemas barang and senanye nak lepak dgn Mubarak !
Aku call still tdo lagi, hehh pukul 11 rasa nye masa tu. Ouhh aku pown lupa senanye. hahhaa
Then kemas2 baru lahh pegi lepak dgn budak sakai ! haha Okay aku sngt excited giler jmpe mamat tu !
Hoi kemain rancang kteorng sembang dekay MSyed sampaikan mamak tu tutup kipas -___-
Hoii mamak ! kau nak kedekut sngt apasal huhh ! Mmg aku doa kedai kau xmaju je !
Padan ngan muke ! Mmg selama nie aku tgk xramai pown yg duk lepak situ !
Reject abis okayy mamak tu ! Mcm puihh ! Kedekut sngt ! 

Okay back to the story, lepak2 semua sembang kemain, Si Sakai seko nie apasal meroyan tah !
Ajak aku pegi JJ okay ! Ahh no wayy sbb aku sakit kaki and no money ! 
Sembang2 semua xnak pegi bayar bill ! Si Apam pown malas sakit kaki lahh. Okay maafkan
Sbb die drive dari johor and aku rasa die still penat. Okay perempuan mengalah !
Aku pegi bayar okayy ? Jatuh maruah lelaki2 tu ! hahaha PONDAN sngt ! 
Then lps bayar duk lagi situ ! Even panas nak mampos kipas kene tutup ! KEJAM ! 
Then berangin giler, aku jerit ckp kekuat " Hoi mamak, xpayah bukak kipas pown xpe, angin lagi kuat !"
Padan muke, dorng semua jerit kat aku "hoi !" hahha peduli hape aku. Mengelabah sngt okay !

Okay sembang2 lagi, then Si Sakai tu ajak plak gi billion. Okay aku teman kan sbb nak lps gian die nak shopping ! aaha jadi lah dekat billion pown kan ?
Then apa tah die beli. Alas kaki lahh paku lahh. hehh kata nak jimat -____-
Dah selesai semua masa tu xlapar lagi, so budak umah si Mubarak and Apam nie dah call.
Ckp lapar sbb dorng xde transport nak kuar mkn. haha padan muke !
Aku gerak umah sewa asiah lagi sekali ! haha Sbb malas nak balik umah terus. Nak kuar mkn balik
Okay then Aku ulang alik pegi buat duplicate kunci umah sewa asiah sbb tn umah nak balik yg ori.
Giler terdesak ! Aku sepuk tau ! Gelabah okayy !

Then dah selesai semua aku dpt text dari alak ckp bapak si hairi nie dah sampai umah !
Okay dorng kene buat intro siket semua. Masa tu dah pukul 3 okay !
Aku and asiah dah giler lapar super punyer lah! berlagu mcm2 perut aku nie.
Sabar nye menanti alak nie suh gerak DNaina cepat ! Hari nie credit aku abis lam rm2.00++ saje !
Huishh dulu save giler nak mati ! RM5 tahan 3 minggu !
Then dah pukul 4 still xde jugak mamat nie ! Haihh aku lapar wehh ! Giler kau ! 
Asiah sempat tdo n aku nie xsampai 10 minit tdo ! TAK boleh nak tdo =.=''

Okay now dekat pukul 5 baru si Sakai nie text aku suh gerak ! Hoii lagu aku xtau mcm2 dah kuar.
Lapar sngt, sampai mamak terus tuju kat nasi amek lauk semua. haha rakus masing2 makan !
Sbb semua kebulur okay ! mkn semua nak senyap tapi ade jugak lahh bising.
MUBARAK ! mana tau nak senyap okay ! ade je carutan die dgn aku nie ! hahha
Then mkn2 semua sembang2 carut2 maki2 cter2.... haha bnyk kann ?
Then kteorng blahh lahh kang kene halau plak.

Masatu dah pukul 5 okay ! Balik anta Asiah ingt lps anta nak balik terus. Last2 melekat !
Jmpe si Aqira n si Dayah ! haha okay jmpe dorng mmg aku TAK HENTI gelak !
Ade je cerita mcm nak pecah umah aku sembang ! hahaha
Okay sembang2 semua xsdr jam dah kul 6 lebih. Okay lebih baik aku undur diri !
Seharian aku melepak and aku balik je. Suara aku mcm hilang !

Semua yg call aku ckp aku DEMAM ! and aku rasa mmg aku dmm pown =.=''
Sbb aku selsema and tekak aku perit sngt okay. Suara mcm org nangis.
Semua ckp aku dok nangis ! haha padahal aku mmg selsema n sakit tekak..
Sbb kan SEHARIAN bersama mereka yg buatkan aku HAPPY nak mampos today !

Bergelak sakan sngt hari nie sampai kan xsihat malam nie ! haha hope esok boleh lagi mcm nie !
Aku sngt2 merindui korng wehh ! Sumpah TAK TIPU ! 
Korang pelengkap aku now ! Alhamdulillah :)

p/s : Aku nampak kau dah lain sikit skrg, hmm kekadang aku terasa.

Okayy penat sngt aku menaip sampai xsedar berjela panjang nye !
haha kan dah ckp, akan ambil masa korng kejap :)
Okay thanks for reading guyss ! 
TODAY WAS AWESOMENESS EVER ! :)
THANKS KORNG SEMUA !!! :)

You Might Also Like

3 COMMENT

  1. woo , fasi ? hoho ^^, .. hbslahh kau , meeting blambak mcm aku . blek rumah hmpr2 pkul 12 ..

    ReplyDelete
  2. @khaira : haha xpe xkesah pownn :)
    @dieda : wahhhh apa yg syokk ? haha :D

    ReplyDelete

feel free to drop a comment?
will be appriciated! :D