BBQ Terindah dan Manis !

5:09 PM

22 DECEMBER 2011

Assalamualaikum readers, haii hello today nak cerita pasal semalam. HAHA. So mehh dgr cerita okayy?
Okay smlm ade sambutan for DIN, my classmate die nak blahh pegi SPA kat kedah jadi MA. 
So kteorng plan lahh nak buat cikit majlis for him, just small BBQ for him and friends.
Semua yg join 14 org, Even xramai alhamdulillah HAPPENING sngt okay ! haha never forget !
Aku siap pesan dekat Din "kau ingat sampai kau nyanyuk!" HAHA boleh plakk.
Sebab memory nie sngt2 TAK BOLEH dilupakan ! :)

Okay start dari tengah hari QIRA, ASIAH, AZ, DAYAH and ZARA dah dtg umah aku.
Nak masak bihun and goreng nugget. Haha kteorng buat ringkas je pown. Xbnyk budget.
Gotong royong mcm bnyk sngt nak masak. Yg kedapur bpe org yg melihat berapa org. Ouhh xpe.
Lagi sikit lagi best dekat dapur ! HAHA Aku, Zara and Qira dekat dapur masak pung pang pung pang !
At last menjadi jugak bihun singapore tu even kteorng xtau pown mcm mana nak masak !
Berkat resipi mak Qira lahh kteorng main campak2 je and last ! Okay sedap !
Tapi terlebih garam, haha nasib korng lahh wei ! Jnji save budget masak sndiri :)

Okay lps dah siap masak elok lahh MUBARAK sampai nak amek serai and nak tengok semua.
Dah elok siap aku pown mandi ahh sbb aku xmandi lagi, masa tu dah pukul 3.15 kowt. haha
Pukul 3.40 PI'E amek dorng aku ngan Zara naik moto. 
Sampai umah FIZI dorng dah start bakar ayam dah. Okay bagus sngt masa tgh2 bakar terus ujan.
Terus tukar plan masuk bawah umah dorng. Sbb dorng bakar dekat dpn padang sane.
Abis bakar semua tunggu si Din nie sampai ngan ABG NAM yg lambat sngt tu !
Masing2 dah lapar giler tetambah aku Mubarak and Dayah ! hahaha 

Lps lepak lepak practice lagu sambil petik gitar oleh AIMAN, nyanyi lagu mcm2 !
Seronok cari kod tuk lagu kenangan terindah, sbb nak nyanyi tuk Din nanti. :)
Bukan lagu tu je yg ade, mcm2 lagu kteorng nyanyi. Patah Seribu lah, 
If I Die Young lahh, Jar of Heart lahh haha mcm2 suare kuar ! :D
Sangat happy okay ! Sambil kelaparan menunggu Din tibe dgn hormat nye ! hahaha

Then xlama pastu Din and Abg Nam sampai. Sampai je depan umah kterong jerit kat Din "surprise" ! 
Muke Din xboleh nak bla blurr die ! Xterkata sambil senyum. haha 
kteorng gelak2 je, die sampai sembang pasal semua org menipu die satu hari nie ! hahaha
Mmg kelakar kowt pakat semua nak menipu ! HANIF, Pi'e, Qira pakat nak tipu die tuk majlis nie.
 Semua nak cover bagai, haha then kteorng plan nak kuarkan kek.
Nyanyi lagu Kenangan Terindah tu, okay muke Din dah mcm nak nangis ! 
Mata sepit cover air mata, hahaha *okay tipu je :)

Dah nyanyi2 semua makan. Time mkan semua pakat nak senyam sbb kebulur ! ahhaha
Then pas mkn okay mula lahh aksi yg paling BEST weii ! Acara kemuncak ! haha
Baling tepung and telur ! Masa mula2 tu tangkap gambar semua. Dorng yg lain masuk umah
Pegi amik tepung and telur nak baling kat Din. HAHA seronok ! Masa tu nak tangkap gambar.
Lps abis tangkap terus dorng baling, JACK jadi mangsa sekali sbb duk sebelah Din ! haha
Lepas dah sorng kene fhm2 jelah kann ? Org lain pown sure lahh kene. 

Paling best Qira kene waktu dorng nak baling kat Din. Haha papp! kene kat seluar.
Kteorng gelak xingt dunia main baling2 ! Time aku plak kene.
Tengah gelak2 kan dorng semua, Papp!! Setepek kene kat kepala aku dorng tepek! 
Tak gune punye Pi'e ! Sakit kepala otak aku nie. haha abis shawl aku bau telur ! Dem dem dem !
Main2 semua then ade satu kejadian okay sngt MANIS! 

Aku nak balas dendam kat Pi'e sb die tepek telur tadi, FUAD yg bagi aku telur suh buat kat Pi'e.
Mubarak nak tepek telur kat Hanif, tapi sisa2 telur tu betul2 kene mata aku.
Aku nak blahh dari situ. Okay korng tau pe jadi ?
Prangg ! Aku langgar pagar besi umah tu. Terus aku teduduk nangis sbb sakit.
Si Hanif boleh lagi nak salat telur dekat kepala aku. Pastu baru dorng diam.
Sbb aku duduk terus and nangis ! Weii sakit okay, gegaran kuat nak mampos! 
Yelahh ibarat org buta xde tongkat ! Adoyaii..
Lama gak aku duk situ nangis, then telur yg aku pegang tu ade lagi.
Aku bangun terus jalan pegi kat Pi'e papp! Aku tepek telur kat kepala die !
Dorng semua gelak sbb muke aku ngan baru pas nangis + xde perasaan jalan kat Pi'e tepek telur.
HAHA terus semua tergelak, even aku yg nangis pown gelak sekali okay !

Abis dah pasal aku, Lps tu si Zara, dayah and Az lari kemain jauh ! Sbb xnak terlibat
Tapi Pi'e, Hanif, Aiman xpuas hati. Dorng kejar naik moto. haha
Dah kejar2 dorng lahh tetibe si Qira lari masuk umah amek tisu and jerit "Zara berdarah lahh wei!" 
Aku dgn panik terus lari kat padang tengok Zara sambil menangis and mulut die berdarah.
Okay semua dok nak panik. Lps tu semua diam and terus STOP main. haha
Bongekk je dorng baling sampai darah2. Huishh xtau lahh aku mcm mana dorng buat nie.

Then baru nak menggelabah semua, masa tu pown dah ujan dah. So kteorng pown cuci lahh semua bagai.
Mubarak, Fuad semua yg cuci. Hahaha masa tu pown dah pukul 7 lebih kowt.
Dah azan pown. Pastu Semua dok nak bersih lahh. lepak bilik Mubarak. Yg perempuan lahh.
Hahaha Zara sempat mandi lagi. Lepak jap then Qira nak balik. So semua gerak sekali jelahh.
Kaki aku yg sakit tu terlanggar helmet then terus darah balik ! huhu sakit nyee =.=''

Okay THIS IS THE BEST AMONG THE BEST weii ! 
Seriously aku xkan lupa ! Akan tercatat dalam blog aku nie sampai aku mati ! 
Sampai kan kepala aku benjol dan kaki aku berdarah. Mmg xkan ku lupakan lah ! 
hahahah susah nak cipta kenangan nie lagi dah. Mybe 1st and the last ! Huhu

For DIN : 
Aku and yg lain2 harap kau ingat kenangan nie sampai bile2, and hope kau TAK LUPA kteorng kat sini. Kteorng doakan kejayaan kau kat kedah sane ! Bakal MA kann ? haha kalau kteorng sakit lehh jmpe kau ! hahaha kau jugak ckp. " mungkin jasad aku kat sane tapi hati aku dekat ipoh " hahaha kau MESTI ingat kteorng okayy ! JANJI weiii jgn lupa ! :)

P/s : EVERY MOMENT HAS THEIR OWN STORY AND IT WILL BE DIFFERENT FROM OTHERS

You Might Also Like

0 COMMENT

feel free to drop a comment?
will be appriciated! :D