Entah !

3:05 PM

Assalamualaikum, hope semua happy. Aq ? Mcm biasa masalah dtg brtimpa². Aq dah n rungsing rimas dpt Life mcm nie. Org keliling nampak aq senyum tp dsebalik senyuman tu adalah satu KEPALSUAN! Org ckp senyum dpt lupakan semua msalah. Yup ! Masalah hilang sekejap tp akan muncul blik.

Kalaulah ada ubat dpt lupakan msalah kan bagus ? Semua org gembira je dgn Life masing²kan ? Aq penat senyum palsu, tp xtau nk buat apa lagi -__- Aq dah pnat mcm nie weii, org tgk mcm okay je. Hakikat sebenar ? Blom lagi sentuh isu² yg bermasalah. Hmmm hidup penuh ujian dariNya. Aq usaha nak perbetulkan, tapi apakan daya. Aq xcukup kudrat sesorng. :(

Takdir aq xboleh nak ubah, apa dah jadi akan terus terjadi. Tp kalau lahh aq ada kuasa nak patah kan masa balik. Aq totally akan ubah semua nya pasal hidup aq. Ubah supaya semuanya kembali normal. Tp aq tau itu mustahil, sangat mustahil bagi org mcm aq nie ! Kalau lahh Mama and Papa TAK bercerai, mungkin hidup aq lagi bagus dari sekarang. Ya Allah jauhkan lah hambaMu dari berpaling dengan Qada dan Qadar Mu :'(

 

Mungkin ada lagi yg hidup susah dari aq, entah tp setakat nie aq xjumpa lagi. Yes totally mmg ada, org suruh aq bersabar. Tp entah sampai bila aq jadi mangsa dlm fmily aq nie. Semua benci aq, aq xrasa ada kasih sayang dlm fmly nie. Hmmm :(

*just an ordinary daughter hoping that my family realize it :(

You Might Also Like

2 COMMENT

feel free to drop a comment?
will be appriciated! :D