Kenduri ---> Lumut !

7:33 PM

Ya Allah ! Bersawangnye lahh blog kesayangan aq nie ! Berminggu2 aq xupdate,
Sorry ye ? Been bz lately nie -.- sangat penat. Mcm2 jadi mcm2 ragam ada.
Malas nak panjang kan cerita, finally aq dapat jugak jadi facilitator utk poli.
Mula2 xdapat, okayy rasa terkilan sngt lahh, sbb aq yg NAK sngt jadi kann.
Alhamdulillah tah mcm mana rezeki aq dapat jugak jadi facilitator :)

Nak dijadikan cerita, abah and bonda (instructure) mnx tolong pegi kenduri,
Angkat kan hantaran, nak seragam, Aku, Asiah and Qira ade lahh lagi faci lain.
Sekejap je kami dah ngam ngan abg2 senior faci and abah and bonda.
Sepatutnye kul 5 petang tu ade mesyuarat tuk faci2 polibridged, 
Tapi bonda fikir, mesti dorng malas nak dtg semua, yelahh hari sabtu.
Then bonda suh abah cancelkan meeting tu, sbb bonda nak bwk pegi jalan2.



Haha pujuk2 bagi tau semua plan jadi ! Then kami semua siap2 lahh g umah tu, umah nie
Dlm perjalanan mcm2 jadi ! Giler xlehh blahh, gelak memanjang dlm kereta.
Bonda sporting ! kami gelak die xkesah, jgn jadi passive sudahh ! haha
Pasal org giler lahh, pasal tu lah nie lahh, bak kate xde yg passive lahh lam kete tu.
Bonda pown ade je cerita nak kongsi ngan kteorng, dah mcm kenal lama sngt !
Padahal baru ritu dapat keluar sama, sembang sama.

Sangat happening, kami singgah Taman Paya Bakau, seriously baru tau tempat tu wujud !
Padahal selalu kowt lalu depan tu, xpenah pown nak tau ade Taman tu. 
Kami lepak2 sana sampai lahh magrib ! abg Asiah dtg bagi barang !
OMGG !! muke abg die sebijik muke KFCM ! seriously TAK tipu weii. haha
Actually bomda nak jmpe abg faci yg tengah LI, kami buat hal kami
Bonda abah sembang sesame, seriuosly best weii Taman tu !
Penuh monyet, tapi nasib xbaik, kteorng sampai dah nak mgrib, so xleh jln jauh sngt.




Lps lepak situ pegi plak Marina island, yeahh mula2 xnak turun bonda ckp nak pusing je,
last2 nye pusing jugak lahh tempat tu, sbb fikir ade yg xpenah merasa jalan situ kowt.
Kteorng main bola besar apa semua, haha giler have fun kowt !
Jalan2 tengok boat, dgr cerite dongeng org minyak bagai. haha


Malam tu pegi mkn, dekat Teluk Muruk sane, ala sebelah Marina Island je pown :)
Makan makan then karaoke, haha seriously takot kowt nyanyi atas pentas tu ! haiyyoo.
Balik lewat giler kul 12 baru gerak, sampai umah kul 1 lebih,
yang best nye aq dapat masuk umah kul 2.45 :)
HAHA satu pengalaman yg xkan aq dapat lagi kowt lepas nie :')

p/s : terima kasih abah, terima kasih bonda :)


You Might Also Like

2 COMMENT

feel free to drop a comment?
will be appriciated! :D