Caving di Gua Tempurung

10:09 PM


Assalamulaikum, since lama tak update this lovely blog. So malam nie sambil ditemani oleh konsert akhir AF2014 layann jugk update satu entry kan. Hehe

Semua pun dah layan tajuk atas tu, so hari nie Qiela dah ke gua tempurung jugak akhirnya ! Yeayyy walaupun anak perak xpenah explore this gua. Sebab kalau xde member xjadi jugak kan ?

So alkisah bermula bila sorang member skolah paling rapat ajak caving dgn member2 die dr satu team, Daey and Mimi. Mula2 mcm "apatu caving wehh?" Haaha seriously mcm2 soalan den tanya. Sebab tak penah plak explore semua tu. Pegi gua tempurung pun just nak snap pic ! Haha terukk.

So semalam 9/11 tu dengan gigih dr pagi search mcm2 jenis review dr pen'caving' gua tempurung nie. Mcm2 cerita pengalaman Qiela baca semalam. Semua best2 sampai lahh excited nak pegi nie. Nak tau semua cerita yg dorang dah story. Sebab ada yg guide die best. Ade jugak tak bestnya. Haha *base on review lah*
So pagi tu bergerak dlm pkul 8.40am kot. Tak sure sbb mcm excited je nak kesana. Sampai sana terus breakfast nasi lemak bekal dr mimi. Baik benauu siap belikan bekfes. Mcm tau tau je belom sempat nak bekfes. Lepak depan pintu masuk tu makan nasi lemak then menunggu satu group lagi kawan daey. Sempat lahh selfie wefie dengan sorang sebelum pape.


So tunggu punya tunggu sampai jugak semua. Ada 14 org kami satu group. Beli pass masuk semua then kami diarah masuk kumpulan sekolah anderson. Adesss masuk group sekolah ? Semua mcm err err krikkkkkkk. Tapi nak buat cemana, kami lambat sngt naik. Group lain2 dah awal masuk. Salah sbb kami berlengah. Yelahh semua 1st timer ! Xde experience.

Tak tgk jam plak start masuk gua nie. Sedar2 dah 10.20am je tu pun mcm dah ke tengah gua. Mcm2 cerita lahh guide tu kasi. Nama die pak manan, bekas tentera katanya. Tapi xdgr bnyk sbb satu kumpulan skolah kan ? Die utamakan bebudak sekolah. Kami dipinggirkan! Zzzzz last2 kami bertiga kedepan sbb nak dgn history semua. Haha xpuas hati xdpt dgr. Tapi mujur pun dah membaca. So tau jugak lah point nie apa apa. Lucky me dah buat research dulu.

Salah satu check point
Tangkap gambar pun xnampak apa. Haha xde function gak bawak masuk phone nie. Cisss ciss haha......
Okayy adiosssssss sampai situ je nak cerita.

The view, subhanallah sangat cantik !

You Might Also Like

4 COMMENT

  1. gua tempurung kat perak kan?

    teringin nak pergi tapi takde geng nak ikut masuk gua T_T

    ReplyDelete
  2. @Amanina aah perak, dekat gopeng. haha tu lahhh xde geng xjadi jugak. tapi serious best :)

    ReplyDelete
  3. @syarifah noraisyikin syed mahadzar haha memang sangat seronok dpt spend the day dengan kwn2 :)

    ReplyDelete

feel free to drop a comment?
will be appriciated! :D